باتری گوشی M3

باتری گوشی های موبایل قطعات و لوازم جانبی GLX ، یکی از اصلی ترین بخش های سخت افزاری آن محسوب می شود که بدون آن گوشی عملا هیچ کارایی نمی تواند داشته باشد این روزها تلفن های همراه و تبلت ها با انواع مختلفی از باتری ها عرضه می شوند و کیفیت آنها است که مشخص می کند چه میزان انرژی را می توانند ذخیره کنند و از اینرو با یک بار شارژ شدن چه مدت زمان می توانند گوشی را روشن نگه دارند.

باتری های موبایل در اندازه و وزن انواع مختلفی دارند و از این منظر محدودیت هایی نیز وجود دارد چرا که باتری های بزرگ، گوشی را سنگین می کند و در دست گرفتن آن گوشی برای کاربر سخت می شود.بنابراین، طراحان باتری اساساً روی سه پارامتر باتری یعنی ترکیب شیمیایی، اندازه و وزن آن کار می کنند. در ادامه با کوک موبایل همراه باشید تا به معرفی باتری ها و انواع باتری های بکار رفته در گوشی های موبایل بپردازیم.

معرفی باتری گوشی موبایل

باتری گوشی موبایل به عنوان یک منبع DC، ولتاژ و جریان برق مورد نیاز گوشی را تامین می کند. باتری یک محفظه قابل شارژ است که دارای طول عمر طولانی و عملکرد عالی است. گوشی های موبایل از قطعات ریز و درشت ساخته شده اند که هر کدام به نوعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. برخی از این قطعات مثل باتری نسبت به سایر قطعات اهمیت بسیار بالاتری داشته و نقش مهم تری را ایفا می کنند.

این قطعه یکی از مهم‌ترین اجزای سخت‌افزاری به ‌حساب می ‌آید و انرژی دستگاه را تأمین می ‌کند اگر بخواهیم این قطعه را به اعضای بدن انسان تشبیه کنیم می توان گفت که کاری که باتری برای گوشی موبایل انجام می دهد، قلب برای انسان می کند. پس به خوبی مشخص است که باتری در گوشی از چه اهمیتی برخوردار است. که اگر باتری گوشی شما خراب شده باشد میتوانی از فروشگاه کالستان خریداری کنید قطعات و لوازم جانبی GLX

باتری های نیکل کادمیومی

باتری های نیکل کادمیومی اولین نسل از باتری های قابل شارژ و حمل هستند که امروزه تقریبا در هیچ گوشی و یا وسیله الکترونیکی دیگری استفاده نمی شوند. این نوع باتری ها از نیکل، اکسید و فلز کادمیم به عنوان الکترود تشکیل شده است. طول عمر بسیار زیاد و مقاومت خوب در برابر نوسانات الکتریکی از مزیت های این نوع باتری و اندازه بزرگ و وزن زیاد و نیز داغ شدن بیش از حد آنها از جمله معایب آنها هستند.

باتری‌ها به اندازه لیاقتشان، دیده نمی‌شوند و از آن‌ها، تقدیر نمی‌شود. اما واقعیت این است که این تجهیزات، دنیای پیرامون ما را سرپا نگه‌داشته‌اند. جهانی بدون لپ تاپ، وسایل نقلیه، تلفن‌های همراه و … را می‌توانید تصور کنید؟ قطعا نمی‌توانید! بدون باتری‌، استفاده از این محصولات، بیشتر به یک رویای دست نیافتنی شبیه بود!

یا تا به حال، در رابطه با ماهیت باتری و چگونگی کار کردن آن، فکر کرده‌اید؟ چه عواملی دخیل هستد تا شما بتوانید از یک لیمو، برای تامین برق مورد نیاز یک لامپ استفاده کنید؟ دنیای باتری‌ها، واقعا حیرت‌انگیز و پیچیده است! که کالستان به شما میگوید

باتری در اساس، وسیله‌ای است که انرژی شیمیایی را به الکتریسیته تبدیل کرده و در خود، ذخیره می‌کند. اما چه فرآیندی در این محصول صورت می‌گیرد تا بتواند مانند یک راکتور شیمیایی عمل کرده و برق تولید نماید؟

تاریخچه باتری

استفاده از باطری، امروزه به قدری فراگیر شده است، که ما آن‌ها را به عنوان وسایل معمولی و ساده، پذیرفته‌ایم. اما قطعا نمی‌توان تاریخچه اختراع و به‌کارگیری باتری‌ها را نادیده بگیریم.

در سال 1938 میلادی، مدیر موزه بغداد، در زیرزمین ساختمان موزه، یک باتری قدیمی (که امروزه از آن، به عنوان “باتری بغداد” یاد می‌شود) را پیدا کرد. مطالعات نشان دادند که این باتری تاریخی، متعلق به 250 سال قبل از میلاد مسیح بود! البته بدیهی است که ساختار این باتری، با آن‌چه که امروز به عنوان یک وسیله ذخیره‌سازی انرژی برق می‌شناسیم، به کلی متفاوت بود.

بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) دانشمند و مخترع آمریکایی، در سال 1974 میلادی و زمانی که با استفاده از مجموعه‌ای از خازن‌های متصل به هم، به آزمایش برق می‌پرداخت؛ از اصطلاح “باتری” استفاده کرد.

با این‌وجود، اولین باتری واقعی و شبیه به نمونه‌های امروزی، در سال 1800 و توسط دانشمند ایتالیایی، الکساندر ولتا (Alessandro Volta) اختراع شد. ولتا برای ساخت باطری، از ورقه‌های مس و روی استفاده می‌کرد. این اوراق، به وسیله پارچه‌ای آغشته به آب شور، از همدیگر جدا شده بودند.

دیمی‌ترین نمونه باتری قابل شارژ، در سال 1859 اختراع شده است. این وسیله که “lead-acid battery” یا باتری اسید-سرب نامیده می‌شود، هنوز هم در بسیاری از خودروهای موتوری، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیر تاریخی باتری، در نهایت به نمونه‌های امروزی ختم شده است. ما در پیرامون خود، انواع باطری‌های بزرگ و کوچک (از مدل‌های بزرگ مگاوات گرفته که انرژی برق روستاها و جزایر را تولید می‌کنند؛ تا مدل‌های کوچکی که در ساعت‌های مچی، مورد استفاده قرار می‌گیرند) را مشاهده می‌کنیم.

باتری چیست؟

تکنولوژی به ما اجازه داده است که کارهای شگفت‌انگیری انجام دهیم:

  • صحبت کردن با یک دستگاه تلفن در وسط ناکجاآباد
  • خواندن کلماتی که تایپ آن‌ها چند لحظه قبل و در آن سر دنیا تمام شده است
  • پرواز در ارتفاعی که حتی پرندگان هم به ما حسادت کنند
  • فرستادن افراد و ربات‌ها به فضا
  • سفر به مکان‌هایی که در شرایط عادی، از سرما یخ خواهید زد که اگر باتری شما مشکل پیدا کرد می توانید از فروشگاه کالستان خریداری کنید قطعات و لوازم جانبی GLX

این نمونه‌ها، تنها بخشی از تجربیات حیرت‌انگیز انسان در طول سالیان اخیر، محسوب می‌شوند. اما تمام کارهایی که نام بردیم، در یک نکته، مشترک هستند: آن‌ها به انرژی نیاز دارند؛ انرژی بسیار زیاد! متاسفانه، یک نکته آزار دهنده در ارتباط با برق، وجود دارد: شما نمی‌توانید آن را مانند آب، همیشه، همراه خود داشته باشید!

استفاده از باتری‌ها، دقیقا در همین مرحله، آعاز شد؛ زمانی که بشر به دنبال یک راه‌حل برای ذخیره کردن برق و حمل و نقل آن بود. بیایید نگاهی به قهرمانان گم‌نام عصر مدرن بیندازیم: باتری‌ها!

باتری، انرژی برق را در خود ذخیره می‌کند (البته نه به صورت الکتریسیته) آن‌ها انرژی را در پیوندهای شیمیایی ذخیره کرده و در صورت نیاز، به عنوان جریان برق، آزاد می‌کنند. در ظاهر، اصول کار این وسیله‌ها، پیچیده و سخت، به نظر می‌رسند؛ اما باور کنید که باتری‌ها از آن‌چه که شما فکر می‌کنید، بسبار ساده‌تر، عمل می‌کنند!

باطری‌ها از سلول‌های ولتایی تشکیل شده‌اند. هر باتری، از یک الکترود منفی مثبت (کاتد و آند)،  یک جدا کننده (separator) و یک محیط رسانا (الکترولیت) برای انتقال یون‌ها، ساخته شده است. کاتد در الکترولیت غوطه‌ور شده و قطب مثبت باتری را شکل می‌دهد. این درحالیست که ترکیب آند و الکترولیت، قطب یا سر منفی را می‌سازد.

نکته: برای جداسازی قطب‌های مثبت و منفی باتری، نیاز به یک جدا کننده مخصوص است. (در ادامه به این مبحث، خواهیم پرداخت)

باتری چگونه کار می‌کند؟

محیط رسانا یا همان الکترولیت، به دو انتهای باتری (کاتد و آند) اجازه می‌دهد تا در یک واکنش “Redox” با یون‌ها (اتم‌های باردار) ترکیب شوند. کاتیون‌ها (شکل تغییر یافته یون‌ها، بعد از واکنش با کاتد) به قطب منفی باتری رفته و در آن‌جا، الکترون‌ها را ذخیره می‌کنند.

قطعات قطعات و لوازم جانبی GLX

از آن‌جایی که تمام کاتیون‌ها، بار الکتریکی یکسانی ندارند، ترجیح می‌دهند که از هم‌دیگر، فاصله بگیرند. طبیعی است که آن‌ها، راهی به جز رفتن به کاتد (سر مثبت باتری) ندارند! همین انتقال همیشگی اکترون‌ها از قطب منفی به قطب مثبت، منجر به ایجاد پتانسیل الکتریکی در باتری می‌شود.

الکترون‌ها (جریان الکتریکی) در باتری محفوظ شده و به دنبال راهی برای خروج است. در این مرحله، شما یک باتری را در ماوس کامپیوتر یا تلفن همراه خود قرار می‌دهید. با این‌کار، شما به جریان الکتریکی اجازه می‌دهید که در یک مدار باز، به حرکت دربیاید. این اتفاق، در نهایت منجر به تامین برق مورد نیاز، توسط یک باتری می‎‌شود.

به همین سادگی، باتری‌ها می‌توانند الکتریسیته ذخیره شده در سلول‌های خود را در یک مدار آزاد کنند. به همین دلیل است که ساعت مچی شما، بدون باتری، کار نمی‌کند! زیرا منبعی برای تولید برق، در اختیار ندارد.

علیرضا کریدی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.