اسپیکر گوشی ماد
آیا می دانید که کاربرد اسپیکر داخلی گوشی چیست؟
آیا تا به حال فکر کرده اید که کاربرد اسپیکر داخلی گوشی چیست؟ مطمئنا همه شما عزیزان یک گوشی همراه یا موبایل دارید. اما بعضی از شما عزیزان کاربرد اسپیکر داخلی گوشی خود را نمی دانید و نمی دانید که اگر این اسپیکر داخلی خراب شد چگونه آن را تعمیر کنید. به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم گرفتیم که شما را بیشتر با کاربرد اسپیکر داخلی گوشی آشنا کنیم. همچنین سعی داریم که دلیل خش خش اسپیکر گوشی را به شما بگوییم. بنابراین لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
مواردی که در مقاله اسپیکر داخلی گوشی موبایل مطالعه می نمایید:
اسپیکر داخلی گوشی چیست؟
دلایل قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ چیست؟
روش های تمیز کردن اسپیکر گوشی htc چیست؟
دلایل کم شدن صدای مکالمه گوشی چیست؟
کاربرد اسپیکر داخلی گوشی موبایل
اسپیکر داخلی گوشی چیست؟
اسپیکر داخلی گوشی یک بلندگو می باشد که کاربرد اسپیکر داخلی گوشی پخش صداها، هنگام صحبت کردن با تلفن و یا پخش موزیک می باشد.
دلایل خش خش اسپیکر گوشی چیست؟
عمومی ترین مشکل خش خش اسپیکر گوشی به دلیل آب خوردگی و یا نفوذ آب به اسپیکر می باشد. به صورت کلی می توان گفت که زمانی که اسپیکر گوشی شما آب می خورد و یا آب به آن نفوز پیدا می کند، شما در زمان پخش صدا بر روی اسپیکر، خش خش اسپیکر گوشی خود را خواهید شنید. این امر موجب می شود که کاربرد اسپیکر داخلی گوشی شما از بین برود و آن اسپیکر دیگر کارایی برای شما نداشته باشد.
دلایل خش خش اسپیکر گوشی
دلایل قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ چیست؟
عمده ترین دلیل قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ، مشکل سخت افزاری می باشد. اما در برخی موارد می توان این مشکل را به لوازم های جانبی هم ربط داد. برای رفع این مشکل ابتدا ارتباط تمام لوازم جانبی ها را با گوشی خود قطع کنید. سپس یک بار اسپیکر گوشی خود را امتحان کنید. اگر این مورد جواب نداد یک بار گوشی خود را ری استارت کنید و باز هم اگر این مورد هم جواب نداد در تنظیمات گوشی میزان صدا گوشی خود را چک کنید. اما در آخر باید گفت که اگر تمامی این موارد جواب نداد شما با مشکل سخت افزاری مواجه هستید و باید گوشی موبایل خود را به تعمیرگاه موبایل ببرید.
روش های تمیز کردن اسپیکر گوشی htc چیست؟
در کل کاربرد اسپیکر داخلی گوشی همان گونه که گفته شد پخش صدا می باشد. اما زمانی که اسپیکر گوشی کثیف می شود، آن اسپیکر کاربرد خود را از دست می دهد و همچنین باید گفت که بیشتر افراد نیز نمی دانند که چگونه اسپیکر گوشی خود را تمیز کنند که ما در این قسمت روش های تمیز کردن اسپیکر گوشی htc را به شما ارائه می دهیم.
ابتدا جای اسپیکر گوشی خود را تایین کنید.
سپس با یک گوش پاک کن قسمت خارجی اسپیکر را تمیز کنید.
سپس یک تکه خمیر بازی را به صورت توپ کوچک در آورید و آن را روی سوراخ های اسپیکر فشار دهید.
در آخر نیز شما می توانید به جای استفاده از خمیر بازی، با استفاده از مسواک سوراخ های اسپیکر موبایل خود را تمیز کنید.
روش های تمیز کردن اسپیکر گوشی
دلایل خیس شدن اسپیکر گوشی چیست؟
از جمله دلایل خیس شدن اسپیکر گوشی می توان به، به آب افتادن گوشی شما و یا عرق کردن شما هنگام صحبت کردن اشاره کرد. زمانی که گوشی شما به آب می افتد اسپیکر گوشی شما و گوشی شما آب می خورد و کاربرد اسپیکر داخلی گوشی از بین می رود و همچنین زمانی که شما عرق می کنید، عرق شما به گوشی و اسپیکر سرایت می کند و موجب خراب شدن اسپیکر موبایل شما می شود که در این مواقع شما حتما باید گوشی موبایل خود را به تعمیرگاه ببرید.
چگونه تعمیر اسپیکر گوشی خود را انجام دهیم؟
زمانی که کاربرد اسپیکر داخلی کوشی شما از بین می رود شما به تعمیر اسپیکر گوشی خود نیاز دارید. اما در این زمینه باید گفت که شما قادر نخواهید بود که تعمیر اسپیکر گوشی خود را انجام دهید. زیرا که بیشتر شما نه علم این کار را دارید و نه تجهیزات این کار را. به همین دلیل باید گفت که تمام تعمیرگاه های موبایل می توانند تعمیر اسپیکر گوشی شما را انجام دهند. شما برای انجام این کار فقط باید به یکی از تعمیرگاه های موبایل شهرتان مراجعه کنید و در خواست تعمیر اسپیکر گوشی خود را دهید.
مدار اسپیکر
در این مطلب به معرفی مدار اسپیکر شامل فیوز،ترانس،مدار ولتاژ اسپیکر، مدار تقویت کننده و… می پردازیم.ایرادات رایجی که ممکن است برای اسپیکر شما رخ دهد را توضیح خواهیم داد. البته این نکته هم گفته شود که اگر قطعهای درون اسپیکر دچار خرابی شود بدون بررسی و تست دستگاه نمیتوان تشخیص خرابی داد . تشخیص خرابی قطعات اسپیکر توسط متخصصان این لوازم در دیجی تعمیر در زمان کم و با ابزار حرفه ای صورت میپذیرد . برای اطلاعات بیشتر به صفحه تعمیر اسپیکر مراجعه نمایید.
دیجی تعمیر نمایندگی تعمیر تمام برندهای لوازم الکترونیکی از جمله اسپیکر در ایران می باشد. برای تعمیر کلیک کنید
مدار اسپیکر از قسمت های زیر تشکیل شده است:
قطعات و لوازم جانبی GLX
فیوز
در ابتدا برق ۲۲۰ ولت شهری وارد فیوز می شود و در صورتی که مقدار آمپراژ ورودی به فیوز کمتر از آمپر فیوز باشد در نتیجه ولتاژ از فیوز رد می شود. اگر اتصال کوتاهی در مدار رخ دهد در نتیجه فیوز اجازه عبور جریان زیاد را نخواهد داد.
ترانس
از ترانس کاهنده برای کاهش ولتاژ ۲۲۰ ولت AC شهری به ولتاژ ۱۲ ولت AC استفاده می شود.
بطور مثال در قسمت ورودی برق ۲۲۰ ولت وارد ترانس می شود و سپس برق ۱۲ ولت AC با دو سیم آبی و یک سیم مشکی (G) وارد مدار ولتاژ اسپیکر می شود. دقت کنید یکی از سیم های آبی برق ۱۲+ ولت و سیم آبی دیگر دارای برق ۱۲- ولت می باشد.
مدار ولتاژ اسپیکر
مدار ولتاژ اسپیکر برق ۱۲ ولت AC گرفته شده از سیم پیچ خروجی ترانس را به برق ۱۲ ولت DC تبدیل می کند. ابتدا برق ۱۲ ولت AC وارد پل دیود می شود و کاملا یکسو می شود سپس ولتاژ توسط خارن های بزرگ صاف و DC می شود.
اگر ساکن شهر تهران هستید می توانید از پیک رایگان ما بهره ببرید. جهت ثبت درخواست کلیک کنید
مدار تقویت کننده
مدار تقویت کننده صدا بصورت زیر طراحی می شود.
ورودی سیگنال الکتریکی
بعد از اینکه توسط IC Sound در مادربورد سیگنال دیجیتال صدا تبدیل به سیگنال الکتریکی (ولتاژ) شد وارد این ورودی می شود.
IC Pre AMP
آی سی آمپلی فایر در این قسمت برای تقویت ولتاژ سیگنال الکتریکی استفاده می شود سپس سیگنال الکتریکی تقویت شده وارد مدار خازن ها و سلف ها می شود. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید مدار تقویت صدا در اسپیکر دارای تعداد زیادی خازن می باشد.
آی سی آمپلی فایر در این قسمت برای تقویت جریان الکتریکی استفاده می شود سپس این جریان وارد سیم پیچ های مدار بلندگو می شود .
جریانی که وارد سیم پیچ بلندگو می شود باعث ایجاد میدان مغناطیسی اطراف سیم پیچ می شود سپس این میدان به میدان ایجاد شده توسط آهنربای مغناطیسی برخورد می کند و اگر همنام بودند باعث می شود سیم پیچ و میله فلزی که دیافراگم بدان متصل است به سمت جلو حرکت کند و اگر میدان ها غیر همنام بودند باعث می شود سیم پیچ و آهنربا همدیگر را جذب کنند در نتیجه دیافراگم به طرف داخل حرکت کند. با حرکت پرده Cone و لرزش ملکول های هوای اطراف آن سیگنال الکتریکی به سیگنال صوتی تبدیل می شود.
بلندگو
ورودی سیگنال الکتریکی
در ابتدا سیگنال دیجیتال که توسط IC Sound در مادربورد به سیگنال الکتریکی تبدیل شده بود از طریق پنل پشت اسپیکر وارد بورد آن می شود.
IC Pre AMP
آی سی تقویت ولتاژ سیگنال ورودی صدا می باشد. این IC معمولا یک آی سی دو طرفه ۸ پایه با شماره ۴۵۵۸ می باشد.
خازن
بعد از IC تقویت کننده ولتاژ تعدادی خازن وجود دارد تا با کنترل سطح ولتاژ تقویت شده بهترین کیفیت صدا توسط مدار ارائه شود.
از این IC برای کنترل بیشتر صدا استفاده می شود و معمولا شماره آن برابر ۲۳۵۳ می باشد. ممکن است از آی سی SMD با شماره ۲۳۱۳ یا ۲۳۱۴ نیز استفاده شود.
از این IC برای ارتباط کنترل اسپیکر با Remote استفاده می شود و معمولا شماره آن برابر ۲۵۵۹ می باشد.
آی سی تقویت کننده جریان باعث تقویت جریان یا سیگنال الکتریکی می شود. این IC معمولا با شماره ۲۰۳۰ در مدار تقویت کننده صدا وجود دارد. در مدار تقویت کننده صدا به ازای هر بلندگو یک IC AMP وجود دارد. برای مثال در این اسپیکر ۳ آی سی آمپلی فایر وجود دارد چون ۳ بلندگو داریم، دو تا در کنار و یکی در وسط وجود دارد.
سیگنال تقویت شده از طریق خروجی بلندگو به طرف بلندگو ها هدایت می شود.
IC Volume Control
IC Remote
IC AMP
خروجی بلندگو