اسپیکر گوشی شاهین 3

اسپیکر یا بلندگو چیست و چه کاربردی دارد؟

اسپیکر یا بلندگو وسیله ای الکتریکی است که ارتعاشات الکتریکی تقویت شده را به ارتعاشات صوتی تبدیل می کند که می تواند توسط انسان شنیده شود.اسپیکرها در شکلها، ابعاد و مدل های مختلفی ساخته می شود. بلندگوها از یک گیرنده صوتی همچون رادیو کامپیوتر گوشی موبایل و … سیگنال را دریافت کرده و به صورت موج صوتی به بیرون انتقال می دهد. از مهم ترین کاربردهای اسپیکرها میتوان به انتقال صدا در شعاعی مشخص به محیط اطراف اشاره کرد. اما امروزه اسپیکرها صرفا یک وسیله با قابلیت انحصاری انتقال صوت نمی باشند بلکه قابلیت های دیگری همچون امکان پاسخگویی به تماسها، درگاه حافظه مموری و داشتن رادیو نیز به آن افزوده شده است که این کار اسپیکرهای دارای چنین ویژگی را به تجهیزاتی محبوب در بین کاربران لوازم صوتی تبدیل کرده است. در تمامی سیستم های صوتی کیفیت نهایی به کیفیت صدای خروجی از اسپیکر بستگی دارد. در یک سیستم صوتی با اسپیکری ضعیف مسلماً کیفیت صدا نیز کاهش می یابد.

یک اسپیکر خوب و مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

بدون شک بهترین اسپیکر نوعی است که کیفیت پخش صدای بالایی داشته و طول عمر باتری آن (در اسپیکرهایی با این ویژگی) بیشتر باشد.علاوه بر ویژگی‌های اساسی ذکر شده سایر ویژگی‌ها نظیر نوع کاربری آن، مقاومت و ضد آب بودن آن و نحوه اتصال آن به دستگاه های پخش صوت نیز مهم می باشد. اسپیکرها به دو دسته بی سیم یا بلوتوثی و دارای کابل و ارتباط با سیم تقسیم بندی می شوند. که ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا به معرفی اسپیکرهای بلوتوثی قابل حمل وستر بپردازیم.

مزایا: از جمله مزایای این اسپیکرهای بلوتوثی می‌توان به قابل حمل بودن و در نتیجه جابجایی بسیار راحت آنها، بی سیم بودن آن، قابلیت جواب به تماس های دریافتی از طریق خود اسپیکر، داشتن رادیو، قابلیت وصل شدن به تمامی دستگاههای پخش کننده صوت از جمله گوشی، کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت و میکروفون و قابل شارژ بودن باتری آن اشاره کرد.

معایب هر کالایی در کنار حسن و مزایایی که دارد، دارای یک سری معایب و نقاط ضعفی نیز می باشد. از جمله معایب اسپیکرهای بلوتوثی می توان به کوچک بودن اندازه و ابعاد آن که مسلما بر روی قدرت دستگاه نیز تاثیر گذار است و در نتیجه جوابگو نبودن آن برای محیط ها و مراسم های بزرگ تر اشاره کرد.

امروزه اسپیکرها نقش زیادی در زندگی افراد ایفا می‌کنند و در هر زمینه ای کاربرد دارند. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا شما را با مفهوم اسپیکر آشنا کرده، تاریخچه‌ای از آن‌ها را با شما در میان بگذاریم و در مورد انواع و کاربرد اسپیکرها با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

صدا چگونه تولید می‌شود؟ 

در نتیجه ارتعاش هوای فشرده صدا تولید می‌شود و صدا باعث به ارتعاش درآمدن پرده گوش انسان می‌شود و مغز انسان، ارتعاشات پرده گوش را به عنوان صوت یا صدا درک می‌کند. با بزرگ‌تر شدن فرکانس، صداها زیرتر یا بم‌تر شنیده می‌شوند. دامنه فرکانس نیز میزان بلندی و کوتاهی صدا را مشخص می‌کند. صداهایی که دامنه فرکانس بیشتری دارند در نتیجه پرده گوش را نیز بیشتر حرکت می‌دهند و بنابراین صدا بلند تشخیص داده می‌شود.

اسپیکر چیست و چه انواعی دارد؟

بلندگوها یا اسپیکرها دستگاه‌هایی هستند که سیگنال‌های الکتریکی تقویت شده توسط تقویت کننده را تبدیل به ارتعاشات هوا می‌کنند که می‌تواند توسط انسان به عنوان صدا شنیده شود. بلندگوها در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف، انواع و مدل‌ها تولید می‌شوند. صرف‌نظر از طراحی آن‌ها، هدف اسپیکرها تولید خروجی صوتی است که توسط انسان یا شنونده قابل شنیدن است.

بلندگوها از یک دستگاه مانند یک رایانه یا گیرنده صوتی، ورودی صوتی را دریافت می‌کنند. این ورودی ممکن است به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشد. بلندگوهای آنالوگ، امواج الکترومغناطیسی آنالوگ را به امواج صوتی امتداد می‌دهند. از آنجایی که امواج صوتی به شکل آنالوگ تولید می‌شوند، بلندگوهای دیجیتال ابتدا باید ورودی دیجیتال را به یک سیگنال آنالوگ تبدیل کنند و سپس امواج صوتی را تولید کنند. صدای تولید شده توسط بلندگوها با فرکانس و دامنه تعریف می‌شود. فرکانس، تعیین کننده بلند بودن یا پایین بودن گام صدا است. به عنوان مثال، صدای خواننده سوپرانو باعث تولید امواج صوتی با فرکانس بالا می‌شود، در حالی‌که یک گیتار باس یا ضربه درام باعث تولید صداهایی در محدوده فرکانس پایین می‌شود. توانایی سیستم بلندگو برای بارگیری دقیق فرکانس‌های صوتی، می‌تواند نشانگر خوبی از نحوه پاک کردن (بدون نویز کردن) صدا باشد. بسیاری از اسپیکرها شامل مخروط‌های مختلف بلندگو برای محدوده فرکانس‌های مختلف هستند، که به تولید صداهای دقیق‌تر برای هر محدوده کمک می‌کند.

بلندگوهای دو طرفه به طور معمول یک بلندگو و یک بلندگوی متوسط دارند، در حالی که بلندگوهای سه طرفه دارای یک بلندگوی متوسط، جیرجیرکننده و ساب ووفر هستند. دامنه یا بلندی صدا، با تغییر فشار هوای ایجاد شده توسط امواج صوتی بلندگو تعیین می‌شود. بنابراین، هنگامی که بلندگوهای خود را بلند می‌کنید، در واقع فشار هوای امواج صوتی را افزایش می‌دهید. از آن‌جا که سیگنال تولید شده توسط برخی از منابع صوتی بسیار بالا نیست (مانند کارت صدای رایانه)، ممکن است لازم باشد توسط بلندگو تقویت شود. بنابراین، اکثر بلندگوهای خارجی کامپیوتر تقویت می‌شوند، به این معنی که آن‌ها از برق برای تقویت سیگنال استفاده می‌کنند. بلندگوهایی که می‌توانند ورودی صدا را تقویت کنند اغلب بلندگوهای فعال هستند. شما معمولا می‌توانید یک بلندگو را فعال بدانید اگر دارای یک کنترل صدا باشد یا بتواند به برق وصل شود. بلندگوهایی که هیچ تقویت داخلی ندارند، بلندگوهای منفعل نامیده می شوند. از آنجایی که این اسپیکرها سیگنال صوتی را تقویت نمی‌کنند، نیاز به سطح بالای ورودی صوتی دارند که ممکن است توسط تقویت کننده صوتی تولید شوند.

بلندگوها معمولا به دو دسته تقسیم می‌شوند که به آن‌ها امکان تولید صدای استریو می‌دهد. این به این معنی است که اسپیکرهای چپ و راست، صوت را در دو کانال کاملا جداگانه انتقال می‌دهند. با استفاده از دو بلندگو صدا به نظر طبیعی‌تر می‌رسد. سیستم‌های فراگیر ممکن است شامل چهار تا هفت بلندگو (به علاوه یک ساب ووفر)، که یک تجربه واقعی‌تر را ایجاد می‌کند باشد.

که اگر اسپیکر یا بلگوی شما خراب شده باشد میتوانید از فروشگاه کالستان خریداری کنید قطعات و لوازم جانبی GLX

تاریخچه اسپیکر

بلندگوی استاندارد داینامیک که امروزه می‌شناسیم اولین بار در دهه 20 ساخته شد. این اسپیکر از یک میدان مغناطیسی برای حرکت یک سیم‌ پیچ یا آهنربا که به دیافراگم متصل بود استفاده می‌کرد. انواع دیگر بلندگوها و دستگاه‌های تقویت کننده صدا علاوه بر بلندگوهای استاندارد وجود دارد، در این بخش برخی از بلندگوهای مهم و رایج را به صورت خلاصه پوشش می‌دهیم.

انواع اسپیکر

اسپیکرها را می توان از دو جهت مختلف دسته‌بندی کرد:

انواع بلندگو براساس متد تقویت کننده

  • اسپیکرهای منفعل یا passive

اسپیکرهایی که تنها از ویژگی‌های اساسی بلندگو استفاده می‌کنند بلندگوهای “منفعل” نامیده شوند. این بلندگوها به منظور تولید صدا به تقویت کننده برق جداگانه نیاز دارند.

  • اسپیکرهای خودفعال

بلندگوهایی که دارای تقویت کننده قدرت داخلی هستند “بلندگوهای فعال” نام‌گذاری می‌شوند. از آن‌جایی که این بلندگوها دارای یک آمپلی فایر داخلی هستند، می‌توانند به طور مستقیم به یک میکسر متصل شوند، که باعث کاهش تعداد کابل‌های مورد نیاز می‌شود.

انواع بلندگو براساس کاربرد آن ها

  • اسپیکرهای اصلی

این اسپیکرها، بلندگوهایی هستند که حداکثر صدا را به مخاطبان یا شنوندگان ارائه می‌کنند. براساس سایز ونوس و همچنین قدرت تقویت کننده، در مورد تعداد و اندازه اسپیکرها (در مورد اسپیکرهای منفعل یا Passive) تصمیم بگیرید.

  • Subwoofer

این بلندگوها به طور خاص برای پخش صدا با فرکانس پایین طراحی شده‌اند و به همراه بلندگوهای اصلی برای افزایش دامنه پایین صدا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

علیرضا کریدی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.